Wist je dat…

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom The Battle Axe

Radio NOVO3

26 februari – Wist je dat het koffiemomentje live op de radio bij NOVO3 was?  Tijdens de wekelijkse blikveld uitzending mochten Jan en Marieke komen kletsen over ons koffiemomentje ☕️

Benieuwd naar de uitzending?

BuitenGoed Cromvoirt

31 januari – Wist je dat Christa Dieden en Jan Bol de duurzaamheidsbijdrage in ontvangst mochten nemen 🎉✨ In Cromvoirt is er een groeiende behoefte aan een veilige ontmoetingsplek voor inwoners, waar ze kunnen sporten en spelen. Samen met Gemeente Vught , MOVE Vught en de initiatiefgroep zet Christa zich samen met vele vrijwilligers in voor de realisatie van zo’n fantastische, inclusieve plek.

Hoewel er nog een lange weg te gaan is om de ambitieuze plannen te verwezenlijken, geloven ze erin dat ze samen met de inwoners van Cromvoirt iets prachtigs kunnen neerzetten. Op naar het vervolg van dit avontuur!

Benieuwd hoe dit verder gaat?

Creatieve middag

20 september 2023 – Wist je dat de creatieve middag weer is gestart? Elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 in The Battle Axe. Op dit moment wordt gewerkt aan het prachtige kunstproject ‘Labyrint van Vught’. Verhalen vertellen en op textiel verbeelden. Borduren, appliqueren en zeefdruk zijn enkele technieken die gebruikt worden. Een creatieve uitdaging voor jong en oud, voor beginners en gevorderden.

De foto’s geven een goede indruk waar ze mee bezig zijn. Een waslijn vol was, want vroeger waren de gezinnen groot en hing de was te wapperen in de wind. Een processie omdat er gebeden moest worden voor genezing van een ernstig zieke. Een schoolkostuum en het schoollied als herinnering aan Regina Coeli. En een danspaar bij Hotel IJzeren Man, dé plek om elkaar te ontmoeten in de zestig- en zeventiger jaren. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder

Vrijwilligers Barbecue

8 september – Wist je dat we onze vrijwilligers in het zonnetje hebben gezet tijdens onze bedank barbecue?

Een grote dankjewel voor alle vrijwilligers die zich het afgelopen seizoen hebben ingezet en het komend seizoen zich weer gaan inzetten! Verder namen er 2 vrijwilligers afscheid van ons. Dion en Emily, super bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren! 🫶🏻

Dit betekent ook dat wij op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers voor de spelmiddagen (woensdagmiddag) en jeugdavonden (vrijdagavond). Lijkt het je leuk om aan te sluiten als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op.

Koffiemomentje

6 september – Wist je dat het eerste koffie momentje een groot succes was? Elke woensdag van 10:00 tot 12:00 uur staan de koffie en thee weer voor jullie klaar. Iedereen is van harte welkom!

Neem bv. je krant mee om gezellig te lezen Mocht je thuis nog tijdschriften thuis over hebben: ze zijn bij ons van harte welkom! Wij stellen ze tijdens het koffiemomentje beschikbaar voor onze gasten. Zien we jou komende woensdag?

Laatste spelmiddag

21 juni 2023 – Wist je dat we een fantastisch speelparadijs in Cromvoirt hebben? Tijdens de laatste spelmiddag mochten we gebruik maken van de prachtige speeltuin van Jos en Bernadette van Esch. Van de schommels, kabelbaan, klimwand tot aan het spelen met zand en water: de 37 kindjes hebben een fantastische middag beleefd!

Koningsdag

27 april 2023 – We genoten hebben van een mega toffe Koningsdag achter Dorpshuis The Battle Axe georganiseerd door het Queen-Team?

Spelmiddag en jeugd/JIBA avond

30 maart 2023 – Wist je dat wij klaar zijn voor de paasdagen? Onze paashazen hebben namelijk tijdens de spel- en knutsel middag met 44 kids paasbingo gespeeld en mooie knutselwerkjes gemaakt en tijdens de jeugdavond/JIBA avond het paaseieren zoek/verstop spel gespeeld.

Carnaval

16 februari 2023 – Wist je dat dankzij onze vrijwilligers het dorpshuis weer feestelijk versierd voor carnaval 2023? We hebben er zin in!

Magische spelmiddag

13 februari 2023 – Wist je dat we genoten hebben van een geslaagde vossenjacht onder genot van een heerlijk zonnetje op de Hoge Akker.

Activiteitengids

25 januari 2023 – Wist je dat de activiteitengids voor ouderen nu ook verkrijgbaar in The Battle Axe! Voor elke 60-plusser is er nu de activiteitengids dat vol staat met activiteiten op het gebied van cultuur, educatie, sport en bewegen die worden aangeboden door organisaties in Vught, Helvoirt en Cromvoirt. Zo lees je hierin dus onder andere ons aanbod.

Met dank aan Gemeente Vught, MOVE Vught en Plaza Cultura voor het ontwikkelen van deze gids.

Lees meer

Sinterklaas

20 november 2022 – Wist je dat we genoten hebben van een geweldig sfeervolle intocht van Sinterklaas in Cromvoirt? De kinderen waren blij verrast met de cadeautjes die de Sint en zijn Pieten hadden meegenomen.

Met dank aan Gemeente Vught, Gubbels Bedrijven, Cromvoirtse Fanfare, Brandweer Cromvoirt, Dorpsblad T Lantaerntje en vele vrijwilligers van Dorpshuis The Battle Axe

Winnaars raam versier wedstrijd

1 november 2022 – Wist je dat de winnaars van de knutselmiddag raam versier wedstrijd bekend zijn? Gefeliciteerd Anna & Daan, Pieter & Julian, Sophia & Julia, Emma & Wout, en Elise! Jullie hebben er iets super creatiefs van gemaakt.

Spooktocht

28 oktober 2022 – Wist je dat er afgelopen vrijdag spoken door ons dorp rond liepen? Het was bij ons een “spooky “ avond. En genoten dat we hebben! Een mooie en spannende spooktocht georganiseerd in en achter The Battle Axe. Met dank aan de organisatie en de top spoken! Op naar volgend jaar.

Knutselmiddag

20 oktober 2022 – Wist je dat we een super geslaagde knutselmiddag hebben gehad met 31 kids? Schilderen, vouwen, scheuren, knippen en plakken . Het was een succes!

Rabobank Clubsupport

12 oktober 2022 – Wist je dat we 270,27 euro hebben opgehaald met de Rabobank Clubsupport? Bedankt lieve stemmers! Dankzij jullie kunnen we heel wat nieuwe kaart- en bordspellen/buitenspellen kopen en andere nieuwe activiteiten organiseren voor onze jeugd. Wil jou kind meedoen met de volgende activiteit? Bekijk dan snel onze activiteitenpagina. We hebben een ruim aanbod!

Opening The Battle Axe renovatie

16 mei 2022 – Wauw! Wist je dat we een prachtige renovatie opening hebben gehad? Wij willen iedereen bedanken voor het mogelijk maken van deze feestelijke dag! Burgemeester Roderick van de Mortel heeft later een kijkje genomen in The Battle Axe. De Gemeente Vught heeft de verbouwing financieel mogelijk gemaakt en nu konden we vol trots het resultaat laten zien. Onder genot van een kopje koffie hebben we de burgemeester bijgepraat over de verbouwing, toegelicht welke activiteiten er plaatsvinden en een rondleiding gegeven. We kijken uit naar een hele mooie toekomst met elkaar in Dorpshuis The Battle Axe. Wil je meer weten over deze opening? Lees dan snel verder!

NOVO3

23 mei 2022 – Wist je dat afgelopen zaterdag onze Jan bij NOVO3 was om te vertellen over onze feestelijke opening? Heb jij het gemist? Klik op de link en beluister het fragment!

Rondje met het hondje

januari 2021 – Wist je dat Christa Dieden het afgelopen jaar 365 dagen lang de omgeving van Cromvoirt fotografeerde? Met een camera om haar nek liep ze ‘rondjes met het hondje’, waarvan ze iedere dag een foto op Instagram plaatsten. Een paar van deze prachtige foto’s mochten wij plaatsen in de binnenkomst hal. Ons mooie dorp Cromvoirt wordt hier op een geweldige manier weergegeven.